Aitken: 'Waarom blijven? Renault lijkt met Alonso teamleider te zoeken' Formule 1

Aitken: 'Waarom blijven? Renault lijkt met Alonso teamleider te zoeken'

Door Joshua Jacobs 25 mei 2020 | 12:39


Williams-testcoureur Jack Aitken laat doorschemeren dat 'ene Fernando' erg veel rondsnuffelt bij Renault, en dat de geruchten erover Aitken zelf tot zijn vertrek hebben geleid. De Brit ziet het niet gebeuren dat Renault een junior-rijder gaat promoveren, maar meer een ervaren kracht zoekt.

'Voor het grootste gedeelte zag ik zoiets als het vertrek van Daniel Ricciardo aankomen. Dat was niet zo schokkend voor mij. Ik heb er niet zo veel vertrouwen in dat zij zo inzetten op hun juniorenprogramma als de junioren zelf misschien hopen', aldus Aitken.

Het zou de Brit niet verbazen als Renault een ervaren persoon als Fernando Alonso aanneemt. 'Er gaan de nodige geruchten dat een zekere Fernando rondsnuffelt. Ze lijken een leider nodig te hebben. Daarna dacht ik: wat heeft het voor nut om hier dan te zijn?' Eind vorig jaar pakte Aitken zijn biezen, om over te stappen naar Williams.

'Renault is er bij zolang het haar uitkomt'

Teams als Renault zijn niet degene die er al sinds het eerste uur bij zijn. Wel hebben ze er een hoop geld in zitten, zegt Aitken. Daar tegenover stond niet het succes wat het team zocht. 'Zij kunnen wel zeggen dat ze er voor de toekomst zijn, maar in feite betekent dat dat ze erbij zijn zolang het ze uitkomt. Ik voelde altijd dat Renault gecommitteerd was aan Formule 1, maar het ontbrekende succes hangt nu vooral de laatste jaren boven hun hoofd.'

De Brit doet tegenover RACER een boekje open over Renault en haar manier van aanpak. Dit is volgens hem de reden waarom hij nu juist bij Williams zit. 'Ik denk dat ik meer een weg met progressie zie bij Williams. Ik blijf bij m'n woorden en zeg dat ik het allemaal aan zag komen, en dat het allemaal goedkomt!' (Foto: Renault F1 Sport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws