Aston Martin sponsort Racing Point met 200 miljoen pond in vijf jaar Formule 1

Aston Martin sponsort Racing Point met 200 miljoen pond in vijf jaar

Door Joshua Jacobs 25 mei 2020 | 16:25


In nieuwe documenten die Racing Point heeft gepubliceerd, is te zien dat het team een nieuwe sponsor verworven heeft: Aston Martin Lagonda zal in de komende vijf jaar 200 miljoen pond investeren in de outfit van Lawrence Stroll. Daarmee blijken de Britse automaker en het team nóg nauwer samen te gaan werken.

Eind vorig jaar bleek Lawrence Stroll een deal voor te bereiden waarbij zijn consortium zich inkocht bij het noodlijdende automerk voor 200 miljoen dollar. Met deze documentatie komen de voorwaarden naar buiten, schrijft de erg betrouwbare zakenanalist Christian Sylt op het medium ThisisMoney.

Op 17 februari heeft Racing Point gestemd om gewone aandelen te verdelen binnen het bedrijf met een maximale waarde van 200 miljoen pond, of ongeveer 224 miljoen euro. Met het vrijgemaakte geld kan Aston Martin Lagonda voldoen aan de voorwaarden van de sponsordeal.

Lees meer: Aston Martin-deal gaat dieper: 'Stroll koopt band met Mercedes'

Aston Martin verzekert toekomst Racing Point

Het automerk verloor 110 miljoen euro in 2019 en in het eerste kwartaal van dit jaar een bedrag in diezelfde orde. Aston Martin krijgt nu de kans om zich te herpakken op de luxeautomarkt en de problemen met haar aanbod van elektrische voertuigen op te lossen. Uiteraard is Stroll een zakenman en moet er geld verdiend worden. Zonder voordelen zou hij het concern nooit een reddingsboei toegooien.

Uiteindelijk zal het geïnvesteerde geld van zijn consortium terugkomen bij het Formule 1-team waardoor Racing Point genoeg financiën zal hebben voor investeringen in technische ontwikkelingen, of een nieuwe rijder. (Foto: Racing Point F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws