FOM wacht nog altijd op goedkeuring Oostenrijkse overheid voor Grand Prix Formule 1

FOM wacht nog altijd op goedkeuring Oostenrijkse overheid voor Grand Prix

Door Maurits Kappetijn 25 mei 2020 | 18:56


Het is nog altijd de vraag of de Grand Prix van Oostenrijk op 5 juli daadwerkelijk van start kan gaan. De Oostenrijkse regering moet het plan, dat opgesteld is door de FIA, de FOM en de plaatselijke promotors, nog goedkeuren. Daarom is er voorlopig nog geen groen licht voor een race in Spielberg.

De regering van Oostenrijk is nog altijd bezig om het protocol van de organisatoren te beoordelen, schrijft Motorsport.com. Men heeft nog iets langer dan een maand voordat het Formule 1-circus op de Red Bull Ring in Spielberg neerdaalt en dus is er haast geboden bij een beoordeling van hogerhand. 

'We hebben het conceptplan ontvangen en zullen het in overweging nemen', laat het Oostenrijkse Ministerie van Volksgezondheid weten. 'Maar een ding dat zeker is, is dat er geen fans aanwezig zullen zijn.' Hiermee gaat er een streep door de verwachtingen van Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko, die vorige week nog hoopte op gevulde tribunes. 

Britse Grand Prix mogelijk opgeschoven naar mid-augustus

Daarnaast wordt de Britse Grand Prix mogelijk opgeschoven naar twee weekenden later in augustus. In eerste instantie wilde men eind juli naar Silverstone afreizen, maar omdat de huidige regelgeving voorschrijft dat alle invliegende personen twee weken in quarantaine moeten, is een evenement in Groot-Brittannië vooralsnog onmogelijk. Door de race uit te stellen is de kans groter dat een race door kan gaan, schrijft het bovengenoemde medium. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws