Oostenrijkse overheid: 'We willen tijdig een beslissing nemen' Formule 1

Oostenrijkse overheid: 'We willen tijdig een beslissing nemen'

Door Christian Moerman 26 mei 2020 | 10:32


Het veiligheidsprotocol is inmiddels aangekomen bij de Oostenrijkse overheid. Rudolf Anschober, minister van Gezondheid, wil binnen een aanzienlijke tijd een keuze maken over de doorgang van de twee Grands Prix op de Red Bull Ring. In tegenstelling tot eerdere suggesties van Helmut Marko blijft een race mét toeschouwers uitgesloten.

'We hebben het concept van de Formule 1 ontvangen waarin het protocol voor het houden van de dubbele Grand Prix in Stiermarken omschreven staat. We willen tijdig een beslissing nemen', geeft Anschober aan via Formel1.

Oostenrijk heeft coronavirus onder controle

Het gaat goed in Oostenrijk met betrekking tot het coronavirus. Slechts negentien nieuwe infecties telde het Europese land in de meest recente metingen. Daarom heeft de overheid besloten op de teugels wat te laten vieren.

Vanaf 1 juni zijn bijeenkomsten met tot wel honderd bezoekers toegestaan, vanaf 1 juli wordt dit aantal verhoogd naar vijfhonderd. Theoretisch gezien zouden toeschouwers bij het evenement dus een mogelijkheid zijn. De Formule 1 rekent hier echter niet op: 'De Red Bull Ring bereidt zich voor op publiekloze races.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws