Brundle overtuigd: 'Die richting moet Renault op' Formule 1

Brundle overtuigd: 'Die richting moet Renault op'

Door Christian Moerman 26 mei 2020 | 14:39


Martin Brundle denkt dat Sebastian Vettel een plekje bij Renault in overweging moet nemen. De Ferrari-coureur heeft niet bijster veel opties meer over en bovendien is de sport bezig aan een verjongingsslag, met Max Verstappen en Charles Leclerc aan het roer. Voor Renault zou een jongere coureur dus ook lang geen gekke optie zijn.

In The F1 Show gaat Brundle allereerst in op de toekomst van Vettel. Renault blijft een optie voor de viervoudig wereldkampioen, meent de Brit: 'Wanneer Renault op den duur in de sport wil blijven, moet hij dat overwegen.'

'We moeten voorzichtig blijven, iedereen is aan het gokken over hoe de grid er in 2021 uit zal zien', vervolgt hij. Uitsluitsel zal er voorlopig vermoedelijk niet komen, volgens collega Craig Slater heeft Cyril Abiteboul aangegeven dat er een beslissing kan worden gemaakt in de komende maanden.

Renault op zoek naar een jonge coureur?

Als Brundle de leiding had over de Franse renstal dan had hij het wel geweten: 'Als ik Renault was zou ik voor een jonge coureur gaan, misschien komt Russell wel beschikbaar in de nabije toekomst.'

'Max, Charles, Lando (Norris), George (Russell) en Alexander (Albon) zijn de coureurs van de toekomst, die richting moeten ze op vind ik. Geef die 25 miljoen uit aan infrastructuur en interne verbeteringen', is de Formule 1-kenner van mening. Hij denkt dat het een nuttige investering is om het miljoenenbedrag dat ze aan een eerste coureur uit zouden geven in het bedrijf te pompen. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws