Surer: 'Russell kan die plek van Hamilton opvullen' Formule 1

Surer: 'Russell kan die plek van Hamilton opvullen'

Door Christian Moerman 26 mei 2020 | 16:55


Voormalig Formule 1-coureur Marc Surer denkt dat Mercedes de komende jaren op George Russell in moet zetten. Een toekomst met Valtteri Bottas zit er niet in volgens de Zwitser en de Duitse renstal moet op een gegeven moment zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kunnen vervangen.

'Ik zou zeker voor een jonge coureur in die auto gaan. Russell laat zich op het circuit goed zien', is de voormalig Arrows-rijder van mening volgens Speedweek. Russell wist in 2019 als enige coureur van de grid geen punt te scoren, maar was over het algemeen zijn collega, Robert Kubica, de baas met hetzelfde materiaal.

Mercedes heeft een gouden formule in handen, met Bottas in de tweede Mercedes. Het is voor nu een oplossing, maar op termijn moet Mercedes wat anders doen: 'Bottas is de perfecte nummer twee natuurlijk, maar ik zie hem niet als toekomstig wereldkampioen.'

'Je wil uiteindelijk wanneer je op een jonge rijder inzet het vooruitzicht hebben dat die rijder de plek van Hamilton op kan vullen. Die potentie zie ik in Russell', concludeert Surer, die in de jaren '80 maar liefst 82 Grands Prix wist te verrijden. (Foto: Williams F1 Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Vince78
27 May 2020 om 14:44

Vettel ipv Bottas, want Hamilton houdt het eerdaags voor gezien (1 of 2 jaar). Dan hebben ze een kampioen in dienst. En dan kunnen ze Russel op Hamilton z'n plek zetten.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws