Vettel matcht met Renault: 'Uitgeserveerd, maar wel extreem snel' Formule 1

Vettel matcht met Renault: 'Uitgeserveerd, maar wel extreem snel'

Door Joshua Jacobs 26 mei 2020 | 19:42


Autosportjournalist Joe Saward ziet Renault niet in zee gaan met Fernando Alonso: beter zouden zij kiezen voor Sebastian Vettel. Saward ziet op zich wel een match tussen de Fransen en Alonso gebaseerd op eerdere glorie, maar diens reputatie staat de Brit tegen. 'Alonso sloopt teams.'

De twee wereldkampioenen staan allebei hoog op het verlanglijstje van Renault, wat graag een ervaren coureur aantrekt om de resultaten binnen te slepen na het vertrek van Daniel Ricciardo. Vettel heeft wel een reputatieprobleempje: Charles Leclerc werd steeds beter bij Ferrari en versloeg hem uiteindelijk. Vettel maakte te veel fouten onder druk, aldus Saward.

'Vettel is extreem snelle damaged goods'

Toch is de vonk niet gedoofd bij Vettel, ziet de schrijver. 'Een man die klaar is met Formule 1, start niet in Singapore om iedereen compleet naar huis te rijden, en de race erna met zijn teamgenoot te toucheren. Dat doe je niet zonder heel veel ruggengraat te hebben. Hij is damaged goods, maar dan wel extreem snelle damaged goods', geeft Saward aan in de Missed Apex-podcast.

Vettel is te jong om met pensioen te gaan. Sommige mensen krijgen daar spijt van, wijsgeert Saward. 'Hem verkies ik altijd boven Alonso, want die blaast teams op. Als Renault speelt met Alonso, dan spelen ze met vuur', meent de journalist. 'Misschien lukt het, en dan is het goed. Misschien lukt het niet en dan is je team kapot.'

De Brit ziet Vettel wel eens met een teamgenoot crashen, maar het team lijdt daar geen schade door volgens hem. 'Fundamenteel is de Duitser een good sport, met een paar momentjes. Hij is ook erg goed, èn bekend. En hij is nog steeds hongerig, daarom past hij goed bij Renault. Dat team heeft F1 in z'n DNA, die gaan echt niet opeens toerwagens rijden. En met wie is hij vier keer kampioen geworden?' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws