Abiteboul achter het salaris van Verstappen aan: 'Dat vind ik niet eerlijk' Formule 1

Abiteboul achter het salaris van Verstappen aan: 'Dat vind ik niet eerlijk'

Door Christian Moerman 27 mei 2020 | 08:40


Cyril Abiteboul heeft aangegeven graag een budgetplafond op de salarissen van coureurs door te willen voeren. Volgens de Renault-teambaas is het onmogelijk om ontslagrondes in het bedrijfsleven te verantwoorden wanneer je miljoenen betaalt voor een coureur.

Volgens Abiteboul blijft er gevaar bestaan dat de teams ergens anders vooralsnog uitgaven gaan verhogen wanneer het systeem niet waterdicht is. 'Het is in dat opzich net een ballon. Als je ergens gaat drukken, verplaatst de lucht zich vanzelf naar de andere kant', geeft de Fransman aan via Motorsport.

De teams hebben in principe een overeenkomst bereikt met betrekking tot het budgetplafond. Deze moet alleen door het World Motor Sport Council nog goedgekeurd worden. Daarnaast worden nu besparingen op het gebied van krachtbronontwikkeling overwogen, het salarisplafond voor coureurs zou de volgende stap zijn.

Abiteboul achter topsalarissen aan

Waarom is er vraag naar een plafond op rijderskosten? Abiteboul denkt dat het omogelijk is om miljoenensalarissen te verantwoorden: 'Om zoiets aan de ene kant wel te doen - met alle sociale implicaties die daarbij horen - en om tegelijkertijd een enorme stijging van de rijderskosten mogelijk te maken, dat vind ik oneerlijk. Dat valt gewoon niet te verkopen.'

Eerder gaf Abiteboul al aan Max Verstappen te feliciteren met zijn kersverse miljoenencontract. Dit contract versierde de Nederlander ook voordat een plafond op de coureurssalarissen herhaaldelijk aangehaald werd als volgende maatregel. Als het aan Abiteboul ligt staat het salaris van de Red Bull Racing-coureur echter nog steeds niet vast. (Foto: Renault Sport Media)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Reinoud0
27 May 2020 om 10:38

Mn nekharen gaan overeind staan als ik maar iets lees van die vent. Die man presteert niks , heeft grote praatjes en zeurt altijd op mensen die het beter voormekaar hebben dan hem. Mag deze narcistische persoonlijkheid verbannen worden uit de autosport wereld aub?

Witte
27 May 2020 om 10:09

Was Renault het niet die Ricciardo voor 20 miljoen wegkaapte?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws