Update | Nieuw budgetplafond officieel van kracht na goedkeuring FIA Formule 1

Update | Nieuw budgetplafond officieel van kracht na goedkeuring FIA

Door Maurits Kappetijn 27 mei 2020 | 20:39


De World Motor Sport Council, een besluitorgaan van de FIA, zal vandaag een definitieve klap geven op het voorgestelde reglementenpakket. Eerder stemden alle teams al in met de wijzigingen, nu is het nog aan de autosportraad om 'ja' te zeggen tegen het voorstel.

In het pakket zit het budgetplafond inbegrepen, maar ook een handicap-systeem voor aerodynamische ontwikkelingen bij de teams. Daarnaast zijn er plannen om de ontwikkeling van de krachtbronnen te verminderen (en uiteindelijk stil te leggen, red.), ook deze plannen zijn inbegrepen in het voorstel.

De World Motor Sport Council neemt digitaal een beslissing over de voorgestelde reglementen. De goedkeuring zou in theorie een formaliteit moeten zijn, maar dat neemt niet weg dat het motorsportorgaan het voorstel goed moet keuren om het definitief te maken. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Update 8:30u (27-5-2020) | Nieuw budgetplafond gaat officieel van kracht na goedkeuring

Het nieuwe budgetplafond en verdere wijzigingen van het reglementenpakket voor de Formule 1 zijn aangenomen door de FIA World Motor Sport Council. Dit betekent dat er veel nieuwe regels van kracht zullen gaan en in 2020 zullen die nieuwe regels merkbaar zijn.

Woensdagavond stemde het beslissingsorgaan van de FIA officieel in met de nieuwe regels, waarmee die per direct zijn aangenomen. Naast gewijzigde regels met betrekking tot het budgetplafond, worden ook technische en sportieve regels doorgevoerd die zijn impact zullen hebben in 2020, 2021 en 2022. 

Het budgetplafond lijkt de grootste game changer te zijn van allemaal. Ondanks dat er eerder een akkoord was bereikt over de bestedingsplafond van de Formule 1-teams, is die limiet verder naar beneden geschroefd als gevolg van de financiële impact van de coronacrisis. In 2021 zal elk team maar 145 miljoen dollar mogen uitgeven, een bedrag dat daarna elk jaar afgebouwd zal worden met 5 miljoen dollar.

 

Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws