Horner vreest: 'Deze maatregelen gaan ook ons ongetwijfeld pijn doen' Formule 1

Horner vreest: 'Deze maatregelen gaan ook ons ongetwijfeld pijn doen'

Door Christian Moerman 27 mei 2020 | 13:53


Christian Horner heeft aangegeven dat er ook Red Bull-werknemers voor de bijl gaan. Vanwege de reglementswijzigingen zal de Oostenrijkse renstal mensen moeten laten gaan. Wel denkt hij dat Red Bull Racing deze moeilijke periode wel doorkomt en zich aan kan passen aan het budgetplafond.

In gesprek met The Race reageert Horner op het nieuws dat McLaren ongeveer 70 man aan Formule 1-personeel heeft moeten laten gaan. Ook bij het team uit Milton Keynes zorgt het budgetplafond voor een overschot aan werknemers: 'De realiteit van deze reglementswijzigingen is helaas dat het ons personeelsbestand aan gaat tasten.'

'De grote teams moeten maatregelen nemen. Onze grootste kracht zit in de werknemers dus we zullen proberen zo veel mogelijk werknemers te behouden. Maar deze draconische maatregelen gaan ook ons ongetwijfeld pijn doen', vervolgt de Brit.

Red Bull overleeft het budgetplafond 

Door het budgetplafond kunnen Mercedes, Ferrari en Red Bull aanzienlijk minder geld uitgeven. Dit maakt het behalen van overwinningen onwaarschijnlijker en de sport daarom niet per definitie aantrekkelijker voor Red Bull. Het team kan de investering namelijk sowieso wel doen.

De betrouwbare investeerders en de goede resultaten geven Horner genoeg reden om op een doorstart van zijn team te rekenen: 'De Formule 1 - en daarbinnen specifiek Red Bull - is altijd in staat geweest om zich aan te passen aan de veranderende omgeving. 145 miljoen dollar is een uitdaging. Daaronder duiken is een nóg grotere uitdaging.'

'De stabiliteit in de regelgeving in 2020 en 2021 helpt wel, maar uiteindelijk zal het leiden tot een herstructurering binnen het team.' De teams kunnen het chassis en de versnellingsbak van de 2020-bolide overhevelen naar het daaropvolgende seizoen. Zo overbruggen de teams makkelijker een financieel zwaar jaar. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws