Alesi: 'Als Vettel de titel wint, laat de Formule 1 hem niet gaan' Formule 1

Alesi: 'Als Vettel de titel wint, laat de Formule 1 hem niet gaan'

Door Christian Moerman 27 mei 2020 | 15:36


De afgelopen weken stond de Formule 1 in het teken van het vertrek van Sebastian Vettel. De wereldkampioen werd uitgezwaaid door Ferrari en zal nu op zoek moeten naar een nieuw team. Hoe is het zo ver gekomen? Voormalig Ferrari-rijder Jean Alesi schijnt zijn licht op de zaak.

In AutoHebdo wordt eerst ingezoomd op de samenwerking tussen Vettel en Ferrari. Volgens een bron die liever anoniem wil blijven had de Duitser het in Maranello van begin af aan al moeilijk: 'Hij was een andere racecultuur gewend dan de Italiaanse.'

'Hij kwam aan in een land waar je Ferrari kan vergelijken met het nationale voetbalteam, dat was een verrassing voor hem.' Een match was er volgens de Ferrari-insider niet echt. Spoel zijn carrière versneld door en je komt mooie overwinningen tegen bij Ferrari, maar ook fouten.

In 2018 bezegelde hij zijn lot door meermaals in de fout te gaan, het kostte hem het kampioenschap. Een jaar later sloeg hij in Brazilië de laatste nagel in de doodskist. Op Interlagos moesten Vettel en Charles Leclerc de wedstrijd vroegtijdig staken. 'Een hele kleine fout met enorme gevolgen', zei Mattia Binotto achteraf.

Vettel niet in dienst van Leclerc

Alesi heeft zelf jarenlang voor Ferrari gereden, hij weet dus maar al te goed hoe het er daar aan toe gaat. In 2020 verwacht hij dat de coureurs bij de Italianen op gelijke voet starten: 'Ik kan me niet voorstellen dat ze hem gaan vragen om in dienst van Leclerc te rijden.'

'Alleen al omdat er in dit relatief korte seizoen geen ruimte is voor fouten. Geen team kan dit jaar alles op één coureur zetten, daar is het schema te vol voor', vervolgt de Fransman. Een ingekort jaar maakt uitschieters kostbaar. Alesi verwacht dat ook Ferrari dit inziet.

Alesi toont begrip voor Vettel

2020 zal het slot vormen van Vettel's carrière bij Ferrari. Jammer, denkt Alesi, want de samenwerking zag er bij vlagen ook veelbelovend uit. Twee seizoenen geleden lukte het bijna: 'Ik geloof dat Ferrari en Vettel in 2018 heel dicht bij een titel zaten en dat alles toen fout liep.'

'Als je een viervoudig kampioen binnenhaalt zijn de verwachtingen van beide kanten natuurlijk ook astronomisch hoog', weet de enkelvoudig Grand Prix-winnaar. Eén ding is duidelijk voor Alesi: 'Als Vettel dit jaar de titel wint dan laat de Formule 1 hem niet gaan.' (Foto: Ferrari F1 Team)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Vince78
27 May 2020 om 17:09

Als Vettel dit jaar kampioen wordt, wil hij zelf niet meer... dan maakt hij een lange neus naar degenen die hem geen nieuw contract aanboden bij Ferrari.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws