Seidl: 'Het herindelen van het team gaat een pijnlijke zaak zijn' Formule 1

Seidl: 'Het herindelen van het team gaat een pijnlijke zaak zijn'

Door Christian Moerman 28 mei 2020 | 09:04


Zak Brown is dolblij met het feit dat de nieuwe Formule 1-reglementen definitief zijn goedgekeurd. Volgens de Amerikaan is het een grote prestatie van de sport dat ze de stap gezet hebben naar een eerlijker verdienmodel.

'De Formule 1 is vandaag de winnaar. Dit is een cruciaal moment voor onze sport', geeft de McLaren-CEO aan via Motorsport. Brown benadrukt dat de sport al enige tijd financieel op het randje van de afgrond stond, het definitieve budgetplafond is dan ook een redding.

McLaren laat werknemers gaan

De uitspraak van Brown komt niet uit het niets vallen, maar de blijdschap staat wel haaks op nieuws dat eerder naar buiten kwam van McLaren. De Britse renstal moet namelijk 1200 werknemers - waarvan 70 actief bij het Formule 1-team - laten gaan om kosten te drukken gedurende de coronavirus-crisis.

Teambaas Andreas Seidl weet dat dat een bittere pil zal zijn voor de mensen die de laan uit vliegen bij het team: 'De manier waarop we werken en het herindelen van het team gaat een belangrijke en pijnlijke taak zijn.' (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws