McLaren koopt oude teambaas uit in een deal van 300 miljoen euro Formule 1

McLaren koopt oude teambaas uit in een deal van 300 miljoen euro

Door Christian Moerman 28 mei 2020 | 09:23


Oud McLaren-teambaas Ron Dennis heeft 45.5 miljoen dollar (circa 41 miljoen euro) ontvangen van zijn voormalig werkgever. Het is de laatste som geld die hij moest ontvangen van een totaalbedrag van 333 miljoen dollar (300 miljoen euro) dat McLaren hem schuldig was.

In 2017 sloot McLaren volgens Forbes een overeenkomst waarin ze Dennis uit het bedrijf zouden kopen. Na een 37 jaar durende samenwerking tussen McLaren en Dennis hield hij namelijk flink wat aandelen over.

In zijn periode aan het roer lanceerde Dennis een divisie binnen het bedrijf waarin ze Formule 1-kennis gebruikten om straatauto's te maken. De eerste McLarens die op straat te vinden waren (in 1992, red.) waren dan ook te danken aan zijn voorbereidende werk.

Het resulteerde op den duur in een inkomstenpost van 1.8 miljard dollar (1.6 miljard euro) voor het Britse bedrijf, waarvan Dennis geen cent wilde. In plaats daarvan hield de Brit 25 procent van het bedrijf in handen, dat hem uiteindelijk 300 miljoen euro opgeleverd heeft. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws