Lammers zet definitief een streep door de Grand Prix van Nederland Formule 1

Lammers zet definitief een streep door de Grand Prix van Nederland

Door Christian Moerman 28 mei 2020 | 09:43


De Grand Prix van Nederland zal in 2020 definitief geen doorgang vinden. De meest recente berichtgeving van Jan Lammers bevestigt dat Circuit Zandvoort een race zonder publiek niet ziet zitten. Dit jaar wordt daarom bedankt voor een Formule 1-evenement in Nederland.

De Nederlandse Grand Prix zou oorspronkelijk begin mei verreden worden, maar werd uitgesteld vanwege de coronavirus-pandemie. Sindsdien zijn de FOM, de FIA en Liberty Media aan het timmeren aan een nieuwe kalender.

Er bestond nog een mogelijkheid dat de Formule 1-race in Nederland doorgang zou vinden, maar de organisatie van de Dutch GP heeft aangegeven een race zonder publiek uit te sluiten.

Lammers wacht nog even

'We willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland', geeft Lammers aan volgens NOS. Kan de race niet verreden worden zonder fans, dan ziet de sportief directeur van Circuit Zandvoort een Grand Prix niet zitten.

Lammers, die zelf uiteraard enorm uitkeek naar het evenement, meldt dat het wachten wordt op de eerste Grand Prix van Nederland in de 21ste eeuw: 'We vragen iedereen nog even geduld te hebben. Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Nobodysperfect
28 May 2020 om 13:10

Mijn visie is dat een race zonder publiek altijd nog beter is dan geen race. De mening van Lammers vind ik dus persoonlijk een gemiste kans om deze baan binnen de wereld bekend te maken. Er is weinig sport op de tv en de hele wereld snakt naar nieuwe beelden. Naar mijn mening doet Lammers de fans daarmee tekort. Een goede onderhandelaar had een dubbele race zonder publiek geregeld. Dan kunnen de kosen met dubbele tv rechten worden terug verdiend. En de fans en rijders twee keer van de baan laten genieten.

Ericciardo
28 May 2020 om 09:51

Dat klinkt alsof de herziene definitieve kalender ook elk moment bekend gemaakt gaat worden

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws