Horner kritisch: 'Je moedigt zo de kleinere teams aan om meer geld uit te geven' Formule 1

Horner kritisch: 'Je moedigt zo de kleinere teams aan om meer geld uit te geven'

Door Christian Moerman 28 mei 2020 | 13:38


Christian Horner is niet helemaal tevreden met het toekomstige handicap-systeem op aerodynamische ontwikkeling. Volgens de Red Bull Racing-teambaas wilde zijn team het systeem eigenlijk helemaal niet implementeren, zoals het er nu uit ziet is het beste wat hij er van kon maken.

'We hebben nu een budgetplafond en een handicap-systeem voor tijd in de windtunnel. Hoewel we dat systeem niet volledig hebben kunnen voorkomen, is het systeem nu wel aangepast zodat het lineair loopt', merkt de Britse teambaas op tegenover The Race. Horner verklapt dat Red Bull het handicap-systeem wilde voorkomen.

In de eerste instantie wilde de Formule 1 een model implementeren waarin de top drie tijd in zou leveren in de windtunnel, terwijl de nummers vier tot en met tien dat niet hoefde. De Oostenrijkse renstal kon hier niet akkoord mee gaan en dwong het huidige systeem af als compromis.

Horner twijfelt aan effect

Horner kijkt ook kritisch naar de geïmplementeerde reglementen. De kleinere teams, die doorgaans minder budget hebben, kunnen (en moeten eigenlijk ook) nu dus meer geld uitgeven in de windtunnel. Dat valt bij de teambaas van Max Verstappen niet lekker: 'Op dat gebied is het handicap-systeem wat scheef. Je moedigt de kleinere teams aan om meer geld uit te geven.'

'Het staat echter wel toe dat die teams meer ontwikkelingstijd tot hun beschikking hebben. Zij moeten die ontwikkeling nu financieren met het budgetplafond in hun achterhoofd. Het gaat interessant worden om te zien hoe dat werkt', denkt hij.

Gaat het handicap-systeem voor verandering zorgen in de sport? Horner twijfelt: 'Het is wat het is, we gaan zien hoe het werkt en wat voor een effect het zal hebben. Het zou in 2022, wanneer de sport nieuwe reglementen krijgt, een significant verschil op kunnen leveren.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws