F1 Kijktip | Schumacher haalt met gebalde vuisten verhaal bij Coulthard Formule 1

F1 Kijktip | Schumacher haalt met gebalde vuisten verhaal bij Coulthard

Door Gino Haverkamp 29 mei 2020 | 16:00


Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 kijktip geven we een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend goed in te luiden.

Deze week een opvallend moment uit de oude doos. We gaan terug naar 1998, naar de Belgische Grand Prix van dat jaar. Het regende pijpenstelen op Spa-Francorchamps, maar ondanks dat ging de race normaal van start. Na één bocht ging het echter gruwelijk mis toen David Coulthard de muur in gleed en twaalf collega-coureurs, waaronder Jos Verstappen, meenam in de melee.

Schumacher op drie wielen naar de pits

Na de herstart, waar een aantal gecrashte coureurs aan konden deelnemen, nam Damon Hill de kop over, maar na enkele ronden werd hij ingehaald door Michael Schumacher. De Ferrari-coureur leek op weg naar een makkelijke overwinning, maar daar kwam het niet van. In de 25e ronde trachtte hij de matig rondrijdende Coulthard op een ronde te zetten, maar de Schot ging op een ongebruikelijke plek van het gas af. Het resultaat: de Ferrari van Schumacher klapte vol op de achterkant van de McLaren en raakte daarbij een wiel kwijt.

Beide coureurs konden met twee zwaar gehavende bolides nog de pits bereiken, maar voor Schumacher zat de race er alsnog op. Hij stapte gelijk zijn Ferrari uit en stormde naar de McLaren-pitbox om verhaal te halen bij Coulthard. Het kwam bijna tot een handgemeen, maar monteurs van de twee teams haalde de woedende Schumacher bij zijn rivaal vandaan. Het kon Hill niet deren. Hij profiteerde van de crash en reed naar zijn laatste zege uit zijn carrière. (Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws