Leclerc: 'Kunnen geen testronden rijden, dat maakt de seizoensstart lastig' Formule 1

Leclerc: 'Kunnen geen testronden rijden, dat maakt de seizoensstart lastig'

Door Christian Moerman 28 mei 2020 | 14:05


Charles Leclerc voorspelt een lastig begin van het Formule 1-seizoen. Na maanden in isolement door te brengen verwacht hij dat het weer wennen wordt om op het circuit te staan.

'De start gaat bijzonder pittig worden omdat de Formule 1 een sport is waarin de coureurs buiten de circuits om niet kunnen trainen', geeft de Ferrari-coureur aan bij EPCC Live.

George Russell stelde het houden van testdagen voor zodat de Formule 1-coureurs op konden warmen, maar het ziet er naar uit dat men 'koud' in de auto stapt: 'We zullen geen testronden kunnen rijden voordat we weer beginnen, dat maakt het lastig. Wel breng ik veel tijd door in de simulator, ik heb er een thuis staan.'

Leclerc en zijn verloofde

Dat Leclerc veel tijd doorbrengt in de simulator is inmiddels wel duidelijk, er gaan al tijden filmpjes rond van de Monegask wiens vriendin een Twitch-abonnement af moest sluiten om tot hem door te dringen.

Hoewel hij een nacht verwezen werd naar de bank door zijn verloofde zag Charlotte de komische kant er ook van in: 'Ze kon er ook wel om lachen. Ze begrijpt waarom ik het zo leuk vind, op een avond heeft ze van zeven tot twaalf uur 's nachts gespeeld, ze was niet weg te slaan van de simulator. Ze is er langzamerhand ook een stuk beter in.' (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws