Lammers teleurgesteld: 'Comeback moet je niet vieren zonder publiek' Formule 1

Lammers teleurgesteld: 'Comeback moet je niet vieren zonder publiek'

Door Merijn Kramer 28 mei 2020 | 14:15


In een interview met Racingnews365 laat Jan Lammers, sportief directeur bij Circuit Zandvoort, weten teleurgesteld te zijn met het uitstellen van de Nederlandse Grand Prix van 2020. Wel is er goede hoop op het organiseren van een race in 2021, de manier waarop is echter nog strikt onduidelijk door de gevolgen van het coronavirus. 

'Er is op een gegeven moment een duidelijk besef gekomen dat we een prachtig evenement voor de autosportfans willen houden en dat gaat niet zonder publiek. Een comeback na 35 jaar moet je niet vieren zonder publiek', laat Lammers in het interview weten. 

Het is overigens geen verassing dat de Grand Prix dit jaar geen doorgang vindt. Onlangs publiceerde de FIA al een voorlopige kalender waar de race op Zandvoort dan ook niet op stond. Er werd daardoor al verwacht dat Grand Prix van Nederland definitief uitgesteld zou worden. 

Goede hoop voor race in 2021

Door het coronavirus is er nog veel onduidelijk over hoe het evenement ook in 2021 doorgang zou moeten vinden. Er is namelijk nog weinig duidelijk over de richtlijnen voor het organiseren van grote evenementen als een Grand Prix. Toch is Lammers overwegend hoopvol.

'Er zullen ongetwijfeld nieuwe inzichten en richtlijnen komen voor ons type evenement, waarbij je, mits je aan bepaalde regels voldoet, wel een race kan organiseren met publiek. Daar hopen we natuurlijk op', sluit Lammers af. (Red Bull Content Pool/Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws