Ricciardo: 'Ik ben geen geduldige man' Formule 1

Ricciardo: 'Ik ben geen geduldige man'

Door Christian Moerman 28 mei 2020 | 14:18


Het is inmiddels meer dan twee jaar geleden dat Daniel Ricciardo zijn befaamde Shoey heeft mogen vertonen. In 2018 stond de Australiër in Monaco voor het laatst op het podium, hij betrad daar meteen de hoogste trede van het ereschavot. Ricciardo geeft aan dat gevoel te missen.

'Ik ben geen geduldige man. Ik geloof in mijzelf en dat ik races kan winnen, dat wil ik mijzelf niet te lang onthouden', geeft de Renault-coureur aan tegenover Autocar. Wellicht dat dat ook een rol gespeeld heeft in de overstap naar McLaren.

Ricciardo blikt terug op zijn laatste race voor Red Bull Racing op het straatcircuit door Monte Carlo: 'Het is nu twee jaar geleden dat ik mijn laatste overwinning boekte - in Monaco. Het is dus al enige tijd geleden dat ik dat hem mogen ervaren. Ik verlang daar naar.'

Ricciardo ziet de realiteit onder ogen

In de Formule 1 is het echter lang niet altijd rozengeur en maneschijn. Per race is er maar één winnaar, de rest van de grid grijpt naast die gouden medaille. Dit dringt steeds meer tot Ricciardo door: 'Hoe ouder ik word hoe meer ik mij realiseer dat deze sport is zoals die is.'

'Er rijden twintig coureurs, die zullen niet allemaal in staat zijn om races te winnen. Daarom heb je geduld nodig, zo werkt het nou eenmaal. Ik wil weer op het podium staan, daarom was ik zeer benieuwd hoe Melbourne voor ons uit zou pakken', concludeert Ricciardo, die hoopt dat de Franse renstal hem in 2020 die podiumplek weer kan bezorgen. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws