Marko: 'Met een beslissing na pinksteren kunnen we het nog steeds organiseren' Formule 1

Marko: 'Met een beslissing na pinksteren kunnen we het nog steeds organiseren'

Door Christian Moerman 28 mei 2020 | 14:42


De beslissing om een Grand Prix van Oostenrijk definitief door te laten gaan ligt bij de Oostenrijkse overheid. De Oostenrijkse minister van Gezondheid, Rudolf Anschuber, heeft aan dat de Formule 1 een beslissing kan verwachten na pinksteren. Hoewel Helmut Marko liever eerder uitsluitsel heeft is hij tevreden met deze termijn.

'Wij zijn klaar met het verwerken van het verzoek. Onze experts zijn bijzonder gedetailleerd naar het voorstel aan het kijken omdat het een belangrijke beslissing is die ook een signaal afgeeft naar de buitenwereld', gaf Anschuber aan volgens Wiener Zeitung.

Hoewel de Oostenrijkse overheid dus al naar het voorstel van de Formule 1 gekeken heeft, blijft een beslissing vóór aankomende dinsdag uit: 'Ik verwacht dat we het resultaat én een beslissing met betrekking tot de twee Formule 1-races na pinksteren naar buiten kunnen brengen.

Marko kan leven met de uitspraak

Red Bull Racing-adviseur Marko keek verwachtingsvol toe tijdens de persconferentie, de man uit Graz heeft zijn zinnen gezet op een double header op de Red Bull Ring. Met het nieuws van de Oostenrijkse minister kan hij leven: 'We hebben nog wat extra vragen gesteld, die zijn beantwoord. We hopen om zo snel mogelijk positief nieuws te ontvangen.'

'Als de beslissing na pinksteren komt kunnen we de races nog steeds organiseren. Het zou beter zijn als we vóór het weekend uitsluitsel krijgen, maar we willen ons niet opdringen bij de overheid', gaf Marko aan. Voorlopig staat de seizoensstart gepland op 5 juli, met de tweede race op de Red Bull Ring een week later, op zondag 12 juli. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws