Racing Point: 'Red Bull, Mercedes en Ferrari zullen flink moeten inkrimpen' Formule 1

Racing Point: 'Red Bull, Mercedes en Ferrari zullen flink moeten inkrimpen'

Door Merijn Kramer 28 mei 2020 | 14:45


Racing Point-teambaas Andrew Green laat in de podcast Beyond The Grid weten meer dan klaar te zijn voor de nieuwe financiële reglementen. Met hun lage budget hoeft het toekomstige fabrieksteam van Aston Martin weinig te vrezen. Green is dan ook van mening dat zij met de huidige coureurs snel de aansluiting met de top kunnen vinden.

'Met de nieuwe regels moet je klein, efficiënt en 'lean' zijn. Dat is precies onze kracht. Teams als Red Bull, Mercedes en Ferrari zullen door de regels flink moeten inkrimpen, waardoor ze meer op ons niveau zullen komen', vertelt Green in de podcast.

Het team van Racing Point werkt al jaren met het kleinste budget van de grid en zal als fabrieksteam van Aston Martin het budget niet veel laten groeien.  Toch wist het team steeds uitstekende prestaties neer te zetten als team. Ondanks de grote investeringen van Lawrence Stroll in het team, heeft het team vastgehouden aan het kleine team dat zij hadden. 

'Na de overname van Stroll en zijn consortium is er vooral geïnvesteerd in de infrastructuur en een nieuwe fabriek, maar met het kleine team dat we hebben blijft de efficiëntie behouden', vertelt de Racing Point-teambaas. 

Met Perez een fantastische troef in handen

Het team houdt voor 2021 daarnaast ook vast aan de huidige coureurs die voor het team rijden. Andrew Green gelooft met Sergio Perez ook in de toekomst een goed wapen te hebben. 'Perez wordt ontzettend onderschat', vertelt hij over de Mexicaan. 

'Perez heeft een soort ingebouwde tractiecontrole. Qua bandenmanagement schaart hij zich op dit moment daarmee in de top drie van alle coureurs. Daarnaast hebben we ook veel aan zijn feedback. Zijn mentale capaciteit om de auto te besturen en tegelijk feedback te geven over wat de auto doet overtuigt mij ervan dat hij de beste coureur is', sluit Green af. (Racing Point F1)

 

 

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws