Update | Daimler: 'Deze geruchten zijn ongegrond en onverantwoord' Formule 1

Update | Daimler: 'Deze geruchten zijn ongegrond en onverantwoord'

Door Christian Moerman 29 mei 2020 | 08:24


Na de plotse transfers van Carlos Sainz en Daniel Ricciardo is het onrustig in de Formule 1-wereld. Ook bij Mercedes begint het nu te kriebelen. Volgens de meest recente berichtgeving uit Duitsland is Mercedes-teambaas Toto Wolff bereid een einde aan zijn termijn bij Mercedes te breien na 2020.

'Auto Bild Motorsport is er samen met F1-insider achter gekomen dat teambaas Toto Wolff na het 2020-seizoen zijn operationele rol bij Mercedes neerlegt. Hij zal vanaf dan bij Mercedes alleen nog een bestuurlijke rol vervullen', geeft Auto Bild aan.

Volgens het medium is het nog niet duidelijk wie zijn opvolger wordt. De berichtgeving sluit aan op eerdere uitspraken waarin Wolff aangaf te twijfelen aan zijn toekomst bij de renstal: 'Het is niet de vraag of ik mijn contract bij Mercedes ga verlengen, maar wat er precies gaat gebeuren met dit bedrijf.'

Zien Wolff en Stroll toekomst in Mercedes?

Wolff, die momenteel dertig procent van de aandelen van het Formule 1-team bezit, zou aan het overwegen zijn om zich samen met zijn vriend Lawrence Stroll meer Mercedes-aandelen eigen te maken. Stroll zou zijn pijlen dan nadrukkelijk op de Duitse renstal richten.

Mocht dit het geval zijn, wat gaat er dan met Aston Martin F1 (in 2020 nog Racing Point, red.) gebeuren? Voorlopig is dat nog niet duidelijk. Aston Martin zou door Mercedes gebruikt kunnen worden als B-team, een samenvoeging van de twee renstallen behoort ook tot de opties. (Foto: Mercedes AMG F1)

Update 08.25u (29/05) | Daimler: 'Deze geruchten zijn ongegrond en onverantwoord'

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes F1 Team, heeft van zich laten horen nadat geruchten rondom een vertrek van Toto Wolff sterker werden. In de nabije toekomst zal Wolff volgens een persbericht gewoon aan het roer van het Formule 1-team blijven staan.

'Speculaties rondom een mogelijk vertrek uit de Formule 1 blijven ongegrond en onverantwoord. De sport heeft voor de juiste aanpak gekozen in de strijd tegen de COVID-19-pandemie en de financiële duurzaamheid van de sport. Wij omarmen deze beslissingen', aldus de reactie van Daimler via ESPN.

Een vertrek uit de sport ziet de Duitse renstal dus niet zitten, maar ook van een vertrek van de Oostenrijkse teambaas is geen sprake: 'Het is onze duidelijke bedoeling om actief te blijven in de Formule 1 als Mercedes F1 Team de komende jaren, samen met uitvoerend partner Toto Wolff.'

Lees 4 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
29 May 2020 om 09:41

Hebben jullie,daar ook al verstand van.Johnybnietgood.

Christian Moerman
28 May 2020 om 22:55
Quote van johnnybgood
30% aandelen mercedes f1, bedoelen jullie zeker????

Beste John,

Dat klopt inderdaad, hier wordt dertig procent van de aandelen van het team bedoeld. De tekst is inmiddels aangepast.

Met hartelijke groet,
Christian Moerman

reporter
28 May 2020 om 18:10

idd john.....Christiaan neemt het allemaal niet zo nauw

johnnybgood
28 May 2020 om 17:51

30% aandelen mercedes f1, bedoelen jullie zeker????

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws