Ricciardo over toekomst Vettel: 'Hij is nog steeds competitief en hongerig' Formule 1

Ricciardo over toekomst Vettel: 'Hij is nog steeds competitief en hongerig'

Door Sam Koster 28 mei 2020 | 18:24


Daniel Ricciardo denkt dat Vettel ondanks zijn vertrek bij Ferrari niet de Formule 1 als geheel wil verlaten. De wrijving tussen de Duitser en diens teammaat Charles Leclerc maakte voor de Renault-coureur duidelijk dat zijn vroegere teammaat niet meer op zijn plek zit in Maranello. Toch denkt de coureur uit Perth dat Vettel nog niet klaar is als rijder.

De incidenten die van tijd tot tijd tussen de Ferrari-rijders ontstonden, waren voor Ricciardo veelzeggend. 'Ik wil niet zeggen dat het een teken aan de wand was, maar een aantal van die incidenten maken het nieuws wat minder traumatisch', stelt hij over Vettels vertrek in gesprek met CNN. De Australiër denkt en hoopt niet dat zijn vroegere Red Bull Racing-teammaat de Formule 1 na dit jaar zal verlaten.

'Als ik hem goed genoeg ken, denk ik dat hij nog steeds competatief genoeg is om door te gaan. En als hij langer blijft, ben ik gelukkig niet de oudste rijder', grapt de zevenvoudig racewinnaar. De 30-jarige rijder ziet zowel op als naast de baan dat de viervoudig werlekampioen nog steeds van waarde is voor de sport.

Ricciardo: 'Vettel heeft iets mysterisch over zich'

Waar veel rijders erg actief zijn op social media en in simraces, doet Vettel daar niet of nauwelijks wat mee. 'Hij is één van de meest succesvolle rijders ooit en toch één van de meest teruggetrokkene. Dat alleen al brengt een hoop mysterie met zich mee', aldus Ricciardo. (Foto: Renault F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws