FIA: 'Uiterlijk zestig werknemers op het circuit operationeel' Formule 1

FIA: 'Uiterlijk zestig werknemers op het circuit operationeel'

Door Christian Moerman 29 mei 2020 | 09:18


De FIA heeft verduidelijkt hoeveel werknemers elk team mee mag nemen naar het circuit gedurende de coronavirus-pandemie. Het zal een stuk rustiger zijn in de pitstraat dan normaal, maximaal tachtig werknemers zijn welkom per team, waarvan er zestig operationele werkzaamheden mogen verrichten. 

'De tien teams mogen allen maximaal tachtig werknemers meenemen, waarvan er uiterlijk zestig zich bezig mogen houden met het operationele onderdeel', aldus de berichtgeving van de FIA volgens Straits Times.

Slechts zestig van de werknemers mogen aan de auto zitten, de rest van de werknemers zorgen voor veiligheid, mediaverplichtingen en overige werkzaamheden.

Tachtig werknemers voor elk team, met een grid van tien teams, betekent dat de totaalsom van mensen aanwezig op de Red Bull Ring op 5 juli dus 800 zou zijn. Vlak na het pinksterweekend krijgen we te horen of de Oostenrijkse overheid akkoord gaat met de voorgestelde maatregelen.

Wanneer de Oostenrijkse overheid instemt is het waarschijnlijk dat datzelfde veiligheidsprotocol voor de rest van de Grands Prix aangehouden wordt. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws