Abiteboul: 'Zie klantenteams als een gevaarlijke constructie' Formule 1

Abiteboul: 'Zie klantenteams als een gevaarlijke constructie'

Door Christian Moerman 29 mei 2020 | 09:31


Cyril Abiteboul heeft aangegeven het niet eens te zijn met het klantenteam-idee dat Christian Horner enige tijd geleden opperde. Volgens de Fransman staat het haaks op de ideeën waarop de Formule 1 gebaseerd is.

Horner gaf in gesprek met Sky Sports aan dat hij klantenteams een goede oplossing vond voor deze financieel lastige tijden. De topteams verkopen aan het einde van het jaar dan een volledige Formule 1-bolide aan de kleinere spelers. Het zou enorm veel kosten schelen, met name op ontwikkelingsgebied.

Volgens Abiteboul gaat het niet zó slecht met de Formule 1 dat een dergelijk plan overwogen moet worden: 'Het is waarschijnlijk geen verrassing dat ik niet te spreken ben over dat plan. Als een snelle fix om de grid te vullen, kan ik het nog wel begrijpen', laat de Renault-teambaas optekenen bij GPUpdate.

Klantenteams staan haaks op filosofie van de sport

Het primaire punt van kritiek op dit plan is dat het oneerlijk is tegenover de kleine teams. Abiteboul sluit zich hierbij aan: 'Ik zie een klantenteam nog steeds als een gevaarlijke constructie, zoiets beïnvloedt het speelveld en daarmee het idee van eerlijkheid in de sport.'

Het zou een machtsverdeling in de sport toestaan, waarin de kleine teams vast komen te zitten in een recessieve rol. Het is met deze constructie namelijk nooit mogelijk om de grootste teams van de sport in te halen, die lopen qua ontwikkeling namelijk altijd een jaar voor op de rest. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws