Williams verliest titelsponsor ROKiT en start 'formeel verkoopproces' Formule 1

Williams verliest titelsponsor ROKiT en start 'formeel verkoopproces'

Door Christian Moerman 29 mei 2020 | 10:12


Williams is aan het overwegen om (een deel van) de renstal te verkopen naar aanleiding van een nieuwe strategische weg die het team in wil slaan. Sinds het seizoen stilgelegd is, zag de Britse renstal haar verliezen groeien. Een verkoop lijkt nu op financieel gebied de enige uitweg.

Al voordat het coronavirus het seizoen stillegde was het duidelijk dat Williams niet langer in staat was haar eigen broek op te houden. Met de meest recente berichtgeving uit Grove wordt duidelijk dat er een geldinjectie nodig om te verzekeren dat Williams deel kan blijven nemen aan de sport.

Williams is naar haar financiële adviseurs gestapt om mogelijke partijen voor een overname te indexeren. Als klap op de vuurpijl is nu bovendien ook duidelijk geworden dat Williams de samenwerking met titelsponsor ROKiT beëindigd heeft.

Williams op zoek naar kopers

Williams heeft volgens Autosport in een bericht het volgende aangegeven: 'Opties die overwogen zijn onder andere het binnenhalen van nieuw kapitaal, het verkopen van een minderheidsaandeel of de verkoop van een meerderheidsaandeel met als optie een overname van het bedrijf.'

'Hoewel er nog geen keuze gemaakt is met betrekking tot de optimale uitkomst, gaat het bedrijf een 'formeel verkoopproces' in om de onderhandelingen met geïnteresseerde partijen te faciliteren.' Williams gaat vanaf nu op zoek naar een investeerder die het team nieuw leven in kan blazen. (Foto: Williams F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws