Update | Renault-top verzekert deelname aan Formule 1 na 2020 Formule 1

Update | Renault-top verzekert deelname aan Formule 1 na 2020

Door Christian Moerman 29 mei 2020 | 10:51


Naast Williams zit ook Renault diep in de problemen. De Franse renstal heeft aangeklopt bij de Franse overheid op zoek naar staatssteun. Daarnaast moet de autofabrikant wereldwijd maar liefst 15000 werknemers laten gaan. Is dit het einde van het Formule 1-project voor Cyril Abiteboul?

Het nieuwe budgetplafond blies hoop op een langer verblijf in de sport nieuw leven in, maar misschien komt de maatregel te laat. In de coronavirus-crisis hebben de teams het moeilijk en er wordt getwijfeld aan de haalbaarheid van een nieuw Formule 1-seizoen voor Renault.

'Het moederbedrijf van het Formule 1-team is zwaar getroffen. De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, heeft bevestigd dat het concern een staatslening van vijf miljard euro aangevraagd heeft', geeft Speedweek aan. 'Deze lening is nog niet goedgekeurd. Eerst wil de overheid zien hoe het bedrijf reageert op de crisis.'

Renault onderhevig aan massaontslag

Maar hier houdt het niet op. Volgens een Franse vakbond gaat het zó slecht met het bedrijf dat er gevreesd wordt voor een massaontslag. Zo zou Renault in totaal 15,000 werknemers de deur moeten wijzen, waarvan in Frankrijk alleen al 4,500.

Het is nog maar de vraag of men met een moederbedrijf dat financieel zo instabiel is, een Formule 1-project kan rechtvaardigen. De komst van een coureur die miljoenen kost op jaarbasis (zoals Fernando Alonso, Sebastian Vettel of Valtteri Bottas, red.) lijkt door de financiële situatie ook onwaarschijnlijker. (Foto: Renault Sport Media)

Update 11.00u | Renault-top verzekert deelname Formule 1 na 2020

Ondanks eerdere berichtgeving komt er goed nieuws vanuit Frankrijk. Clotilde Delbos, uitvoerend directeur van het Franse automerk, heeft aangegeven dat Renault geen enkele intentie heeft om uit de sport te stappen.

'We hebben dit al eens publiekelijk aangegeven en we bevestigen nu dat we aan de Formule 1 deel willen blijven nemen', aldus Delbos volgens berichtgeving van Motorsport-Total.

Een van de drijfveren voor de Fransen is dat ze met minder geld vooralsnog een prima Formule 1-project neer weten te zetten: 'We hebben significant minder geïnvesteerd in de sport dan sommige van onze concurrenten. Wij nemen deel aan de Formule 1 en zullen dat blijven doen.'

Met de reglementswijzigingen en het aansluitende budgetplafond wordt verwacht dat teams op den duur quitte zouden kunnen gaan spelen in de sport. Met dit vooruitzicht is de autofabrikant vermoedelijk bereid de gok te wagen om ook in tijden van crisis het Formule 1-project aan te houden.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws