MotoGP gaat voor de bijl vanwege verplaatste Formule 1-races Formule 1

MotoGP gaat voor de bijl vanwege verplaatste Formule 1-races

Door Christian Moerman 29 mei 2020 | 11:05


Circuit Silverstone heeft besloten om het MotoGP-evenement van Groot-Brittannië af te gelasten in 2020. Het circuit moet ruimte zien te maken voor een komst van de Formule 1 en dat kost de motorsportklasse de kop.

'Met heel veel spijt laten wij weten dat de MotoGP-race op Silverstone van 2020, die van 28 tot en met 30 augustus op de agenda stond, niet door zal gaan', laat Silverstone-CEO Stuart Pringle weten in een bericht op Twitter.

Lang zag het er naar uit dat het MotoGP-evenement door zou gaan, maar het blijkt organisatorisch toch niet haalbaar meer: 'Ondanks maanden aan logistiek werk om dit evenement alsnog door te laten gaan, hebben logistieke restricties in combinatie met een kortere en gewijzigde MotoGP-kalender geleid tot een afgelasting van de race.'

MotoGP maakt plaats voor Formule 1

Pringle benoemt in zijn bericht niet dat de afgelasting een direct verband heeft met het houden van de Formule 1-races. Op The Race wordt echter gesuggereerd dat de Formule 1 wel degelijk een rol gespeeld heeft in de afgelasting.

'Nu het circuit in Northamptionshire in diezelfde maand (Augustus, red.) back-to-back Formule 1-races wil verrijden, is het niet mogelijk om de MotoGP-race te organiseren', concludeert het medium. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws