Pirelli biedt bij gebrek aan tijd alle coureurs dezelfde bandensets aan Formule 1

Pirelli biedt bij gebrek aan tijd alle coureurs dezelfde bandensets aan

Door Christian Moerman 29 mei 2020 | 12:37


Pirelli gaat een druk jaar tegemoet. De Italiaanse bandenfabrikant moet een enorme hoeveelheid rubber leveren in een kortere tijd. Om deze taak, evenals de onzekerheid rondom het doorgaan van vele Grands Prix, te versoepelen komt de Formule 1 met maatregelen.

Auto Motor und Sport geeft aan dat Pirelli een flink klus te wachten staat in 2020: 'Pirelli moet haar productieproces aanpassen. Wat eerst over een heel jaar geproduceerd moet worden, zal nu in een half jaar moeten gebeuren.'

'De Italianen leveren ongeveer 1,800 banden per race. Over vijftien Grands Prix zou dit neerkomen op 27,000 voor een ingekort seizoen. Pirelli produceert deze banden in Slatina, Roemenië', vervolgt het Duitse medium.

Bandenkeuze van coureurs kan afgeschaft worden

Doorgaans levert Pirelli drie bandentypen, die gekozen worden uit vijf verschillende sets. Drie van de vijf beschikbare sterktes (C1 tot en met C5 genaamd, red.) worden geleverd per Grand Prix, de hardheid van de band is afhankelijk van de eigenschappen van het circuit.

Op korte termijn genoeg banden produceren die aan de eisen van het circuit voldoen, en ook nog eens rekening houden met de individuele keuzes van de coureurs lijkt niet realistisch. Daarom worden de voorkeuren van coureurs niet meegenomen - als het écht niet anders kan.

'De bandenkeuze van de teams kan afgeschaft worden wanneer de racekalender te kort van tevoren nog niet definitief vastligt. Pirelli maakt dan een standaardselectie voor het Grand Prix-weekend en biedt elke coureur dezelfde sets aan', besluit de Duitse site. (Foto: F1Maximaal)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws