Lehto: 'Als je moet kiezen tussen Bottas en Alonso is de keuze duidelijk' Formule 1

Lehto: 'Als je moet kiezen tussen Bottas en Alonso is de keuze duidelijk'

Door Christian Moerman 29 mei 2020 | 16:46


Recent zijn er geruchten ontstaan rondom een mogelijk vertrek van Valtteri Bottas naar Renault. De Fin is echter niet de enige die in verband gebracht wordt met het stoeltje. Ook tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso ziet een termijn bij de Franse renstal wel zitten.

Renault zou dus in een positie kunnen komen te staan dat ze een keuze moeten maken tussen de twee coureurs. Voor wie ga je dan? Voormalig Formule 1-coureur JJ Lehto vindt dat de keuze makkelijk is wanneer het tussen de twee ervaren rijders gaat.

'Het team heeft de afgelopen jaren weinig bereikt, een overstap naar Renault betekent dus dat je op moet gaan bouwen. Alonso is een lastige man, maar hij is wel twee keer wereldkampioen geworden met Renault', geeft de Finse autocoureur aan tegenover Finse krant Iltalehti.

Lehto's landgenoot, Bottas, is al enige tijd actief voor Mercedes maar heeft voor de Duitse renstal nooit een wereldtitel binnen weten te slepen. 'Bottas is een Mercedes-coureur zonder wereldtitel. Als het kiezen is tussen Bottas en Alonso is de keuze dus duidelijk.' Lehto zou voor de Spanjaard gaan.

Bottas in een lastige rol bij Mercedes

Bottas heeft het bij Mercedes niet makkelijk. De renstal committeert zich nooit meer dan één jaar aan de coureur, die onzekerheid zal de prestaties zeker niet bevorderen: 'Valtteri heeft altijd eenjarige contracten gehad. Daardoor lijkt het alsof het team niet volledig op hem vertrouwt.'

'Hij heeft het echter wel goed gedaan bij Mercedes. Bottas is een goede coureur die races kan winnen en het team helpt in de kampioenschapsstrijd. Zo nu en dan kan hij de strijd zelfs aan met Lewis Hamilton', concludeert Lehto. (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
30 May 2020 om 10:30

bottas kan de strijdt met lewis alleen aan als ,die een mindere dag heft,,, hy kan 20jaar naast lewis rijden wordt dan nooit wereldkampioen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws