Vettel het beste in 2019? 'Hij werd nog nooit zo uitgedaagd als in dat jaar' Formule 1

Vettel het beste in 2019? 'Hij werd nog nooit zo uitgedaagd als in dat jaar'

Door Harry Verolme 29 mei 2020 | 23:48


Is 2019 het beste seizoen van Sebastian Vettel? Over het algemeen worden 2010-2013 gezien als zijn gouden jaren, maar daar is voormalig race-ingenieur Rob Smedley het niet mee eens. In de ogen van de Brit presteerde de viervoudig wereldkampioen afgelopen seizoen beter dan hij ooit deed in zijn gehele loopbaan.

'Hier zullen wel wat mensen over vallen, maar ik heb het 2019-seizoen van Vettel persoonlijk staan als zijn beste in de sport', stelt Smedley in de F1 Nation-podcast. 'Niet eerder had hij zoveel druk op zich. Hij werd nog nooit zo uitgedaagd als in dat jaar. Charles Leclerc heeft het hem ongelooflijk lastig gemaakt. En Vettel heeft hele sterke teamgenoten gehad in het verleden.'

De voormalig rechterhand van Felipe Massa vervolgt: 'Aan het eind van 2019 zagen we de echte Vettel. Die was een tijdje kwijt, maar hij wist zich terug te vechten als een ware kampioen. Het is bijzonder hoe Vettel zichzelf bewees na een matige start. Het is de grootste uitdaging geweest van zijn carrière', concludeert Smedley.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

peter_heijnen
30 May 2020 om 09:56

Wel ja joh, als je faalt dan ben je super, als je maar meer dan ooit werd uitgedaagd. Als je het zo bekijkt had Gasly vorig jaar zijn beste seizoenstart ooit en is hij daarvoor rijkelijk beloond met een demotie naar Toro Rosso.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws