'Coronacrisis mede-oorzaak van vertrek Vettel bij Ferrari' Formule 1

'Coronacrisis mede-oorzaak van vertrek Vettel bij Ferrari'

Door Joris Verwijst 30 mei 2020 | 10:07


Ferrari heeft afgelopen winter al besloten dat Charles Leclerc de eerste coureur gaat worden bij Ferrari. Dat schrijft Auto, Motor und Sport zaterdag. Overigens betekende die beslissing nog niet direct het einde van Sebastian Vettel bij het team. 

De verbintenis van Vettel loopt eind 2020 af. 'Misschien had Vettel zonder de budget cap nog wel een toekomst gehad bij Ferrari. Maar dankzij de nieuwe restricties, als gevolg van de coronacrisis, kon Ferrari Vettel geen redelijk aanbod meer doen'. 

Martin Brundle, Formule 1-volger voor onder meer Sky Sports, wijst naar de clash tussen de twee Ferrari-coureurs in Brazilië als reden voor de Vettel-exit. 'Niet omdat Vettel de schuld kreeg van die crash, maar omdat Ferrari toen zag dat twee kopmannen niet werken', aldus Brundle. 

Daarnaast schrijft het medium dat Ferrari de gesprekken met Carlos Sainz (opvolger Vettel bij Ferrari, red.) al in januari opende. Dat was nog voordat bekend werd dat Vettel bij het team zou vertrekken. 'Het geeft aan dat Ferrari weinig vertrouwen had in een model met twee kopmannen op hetzelfde moment.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws