Masi geeft uitleg: 'Willen doorgaan met benadering dat de coureurs moeten kunnen racen' Formule 1

Masi geeft uitleg: 'Willen doorgaan met benadering dat de coureurs moeten kunnen racen'

Door Joris Verwijst 30 mei 2020 | 11:32


De FIA is niet van plan om de koers wat betreft wiel-aan-wiel-races drastisch te wijzigen, aan de vooravond van het uitgestelde 2020-seizoen. Dat heeft Michael Masi, wedstrijdleider van de FIA, verteld in de Sky F1 Vodcast. 

De laatste Formule 1-race vond plaats in december 2019, in Abu Dhabi. Sindsdien hebben de coureurs geen officiële wedstrijden meer gereden. Onder meer Lewis Hamilton riep al dat de coureurs bij de herstart erg gretig zullen zijn. Toch gaat Masi er niet vanuit dat er per definitie meer incidenten zullen zijn. 

Masi: 'Ik denk niet dat de coureurs het ooit langer dan de huidige periode zonder raceauto of kart hebben moeten stellen. In mijn optiek gaan we vanaf Oostenrijk (waar de Formule 1 vermoedelijk gaat starten, red.) weer door met de benadering vanuit het perspectief dat we de coureurs moeten laten racen.' 

'Ik denk niet dat er bepaalde zaken ineens zijn veranderd', vervolgt Masi, die in 2019 de overleden Charlie Whiting opvolgde. 'Uiteindelijk hebben we twintig van de beste coureurs van de wereld. Ze rijden in de Formule 1 en dat is niet zomaar. Ondanks het feit dat ze lang niet in een auto hebben gereden, verwacht ik niet dat dat veel impact heeft op hun acties.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws