'Dat hebben we in het verleden bij Red Bull gezien met Verstappen' Formule 1

'Dat hebben we in het verleden bij Red Bull gezien met Verstappen'

Door Joris Verwijst 30 mei 2020 | 12:24


Williams gaat ten onder aan het feit dat het Formule 1-team te lang onafhankelijk wilde blijven. Dat stelt Louis Dekker, Formule 1-volger voor de NOS, in een reactie op de financiële ellende bij het team uit Engeland. 

Het team maakte eerder deze week bekend dat het op zoek is naar een investeerder, vanwege financiële problemen. Daarnaast meldde de grootmacht van weleer dat titelsponsor ROKiT per direct vertrekt als sponsor van het team. In de wandelgangen wordt de vader van Williams-coureur Nicholas Latifi genoemd als mogelijke investeerder.

'Waar het is misgegaan? Een kwestie van budget', legt Dekker uit bij de omroep. 'Het prijzengeld heeft er voor een groot gedeelte mee te maken. Als je al een paar jaar achteraan rijdt, ga je vanzelf ten onder. Williams kon de inhaalslag niet meer maken. De topteams harken het grote geld binnen en Williams moest het de laatste jaren met veel minder doen.'

Ook de hunkering naar zelfstandigheid hielp het team niet, meent Dekker. 'Daar komt nog eens bij dat Williams altijd zijn eigen auto's heeft ontworpen en gebouwd, afgezien van de motoren. Zij hielden vast aan die ideologie en verklaarden hun zelfstandigheid heilig. Tot vandaag. Teams zoals Haas en Alfa Romeo hebben bijvoorbeeld veel Ferrari-onderdelen in hun auto's en hebben daar ook profijt van gehad.' 

'Budgetplafond kan Renault helpen'

Ook bij Renault gaat het financieel niet goed, maar voor dat team is er nog hoop volgens Dekker. 'Renault profiteert er overigens van dat er in de Formule 1 een budgetplafond komt, daarmee hopen ze beter de concurrentie met de grote teams aan te kunnen. En wellicht kunnen ze zich ook weer aan andere teams verbinden met hun motoren, zoals we dat in het verleden bij Red Bull hebben gezien met Max Verstappen. Al kende het huwelijk tussen Red Bull en Renault zoals bekend geen happy end.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws