Oostenrijkse overheid bevestigt doorgaan van Formule 1-races Formule 1

Oostenrijkse overheid bevestigt doorgaan van Formule 1-races

Door Gino Haverkamp 30 mei 2020 | 15:55


De dubbele Grand Prix van Oostenrijk kan doorgaan op 5 en 12 juli. De Oostenrijkse overheid is akkoord gegaan met de plannen van de Formule 1 om de races in goede banen te leiden. Minister van Volksgezondheid Rudolph Anschober bevestigt het nieuws.

'Het is tot in detail beoordeeld door experts. En de organisatie van de Grand Prix en de regionale gezondheidsautoriteiten hebben alles goed afgestemd', citeert onder meer het Algemeen Dagblad Anschober.

Alhoewel de Formule 1 het zelf nog wel moete bevestigen, worden er waarschijnlijk twee races op de Red Bull Ring verreden. De eerste is op 5 juli, de tweede een week later op 12 juli. Dit om zo veel mogelijk races in de racekalender te hebben. Een Formule 1-kampioenschap is geldig als er minstens acht Grand Prix' gehouden worden.

De Grand Prix van Oostenrijk wordt de eerste race van het seizoen, ook al stond deze oorspronkelijk gepland als race nummer elf. De eerste tien GP's van 2020 zijn vanwege de coronapandemie echter of uitgesteld of afgelast. Dat laatste geldt voor de races in Australië, Frankrijk, Monaco en Nederland. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Racen met fans?

Het Oostenrijkse medium Die Motorprofis meldt daarnaast dat er per race vijfhonderd toeschouwers welkom zijn. Deze claim lijkt onwaarschijnlijk, aangezien grote publieke evenementen nog tot eind juni verboden zijn in Oostenrijk. De twee races volgen weliswaar pas in juli, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat er gelijk honderden toeschouwers aanwezig mogen zijn.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws