Groen licht voor sportwedstrijden in het Verenigd Koninkrijk Formule 1

Groen licht voor sportwedstrijden in het Verenigd Koninkrijk

Door Gino Haverkamp 30 mei 2020 | 18:05


Per 1 juni mag er in het Verenigd Koninkrijk weer gesport worden op competitief niveau, zo bevestigt het ministerie van Digital, Cultuur, Media en Sport zaterdag. Zodoende kunnen er weer sportwedstrijden plaatsvinden in het land.

De beslissing van de Britse overheid betekent goed nieuws voor de Formule 1, dat een datum zoekt voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Rondom die race hangt een grote wolk van onzekerheid, omdat mensen die het land inkomen verplicht veertien dagen in quarantaine moeten. Premier Boris Johnson zou voor de Formule 1 een uitzondering willen maken.

Doordat er besloten is dat sportwedstrijden vanaf maandag weer zijn toegestaan, is er voor de Formule 1 een kopzorg minder. De Grand Prix van Groot-Brittannië mag wettelijk gehouden worden. In welke hoedanigheid dat gebeurt, is nog afwachten. Verantwoordelijk minister Oliver Dowden hint naar een nieuw volledig normale situatie. 'Het wachten is voorbij. Live Britse sport zal terugkeren in veilige en streng gecontroleerde omgevingen', laat hij weten in een persverklaring.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de zwaarst getroffen landen in de coronapandemie. In totaal zijn ruim 271 duizend Britten positief getest op het relatief nieuwe virus en zijn zo'n 38 duizend mensen eraan overleden. Alleen in de Verenigde Staten zijn meer mensen gestorven aan het coronavirus. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws