'Formule 1 wil op Red Bull Ring experimenteren met sprintrace' Formule 1

'Formule 1 wil op Red Bull Ring experimenteren met sprintrace'

Door Gino Haverkamp 31 mei 2020 | 08:10


De Formule 1 zou in Oostenrijk en Groot-Britannië sprintraces willen introduceren. Dat meldt The Race op basis van een meeting tussen Liberty Media, de FIA en de constructeurs afgelopen vrijdag. Naar verluidt worden er in beide landen twee races verreden.

In Oostenrijk zou voor het eerst geëxperimenteerd moeten worden met de sprintraces. Het idee is dat er op de zaterdag een korte race verreden wordt, waarbij de startopstelling het tegenovergestelde is van de tussenstand in het WK. Zodoende zou de kampioenschapsleider vanaf P20 moeten starten, terwijl de lantaarndrager van poleposition mag beginnen. De uitslag van de sprintrace bepaalt vervolgens de startopstelling voor de normale race op zondag.

De proefballon zou op volledige steun van de FIA kunnen rekenen, maar dat betekent niet dat het plan ook daadwerkelijk van de grond komt. Dat kan alleen als alle Formule 1-teams unaniem voor zijn. Een formele stemming is er tot op heden nog niet geweest en zou wel snel moeten komen om de sprintraces dit jaar in te kunnen voeren. Voor een dergelijke verandering moet het reglementenboek worden herzien. 

Brawn overwoog eerder al sprintraces

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, heeft zich in het verleden meermaals uitgelaten over de eventuele komst van sprintraces in de Formule 1. In augustus 2019 zei hij nog ervoor open te staan om er in 2020 mee te experimenteren, nu de teams er ook open voor zouden staan. 'Ik denk dat de basis nu is gelegd, maar misschien zou een sprintrace interessant zijn of zouden we de kwalificatie op één of andere manier kunnen wijzigen', zei hij toentertijd. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws