Update | Racing Point lijkt kant Mercedes te kiezen over sprintraces Formule 1

Update | Racing Point lijkt kant Mercedes te kiezen over sprintraces

Door Joshua Jacobs 01 juni 2020 | 09:30


Volgens Motorsport.com is in ieder geval Mercedes tegen het plan van de Formule 1 om tijdens de GP's in Oostenrijk en Groot-Brittannië de kwalificatie te vervangen voor een sprintrace. De tegenstand van Mercedes betekent gelijk het einde van de proefballon, aangezien er unanieme steun van de Formule 1-teams nodig is.

Mercedes zou het plan niet zien zitten, omdat verwacht wordt dat de renstal het te kloppen team is in 2020. De Duitsers zien het om die reden niet zitten om gimmicks als een sprintrace toe te voegen aan het raceweekend. Ferrari daarentegen zou wel een voorstander van het idee zijn. Verwacht wordt dat komende week duidelijkheid komt over of de sprintraces er komen of niet. Dan wordt er formeel gestemd over het plan.

Meer duidelijkheid over plannen

Zondagochtend kwam het gerucht naar boven dat de Formule 1 zou overwegen om in ieder geval in Oostenrijk en Groot-Brittannië, waar de eerste races van 2020 verreden worden, sprintraces te introduceren. In beide landen worden naar verluidt twee races per GP afgewerkt en de sprintraces zouden dan de kwalificatie voor de tweede races vervangen. Coureurs strijden dan in een wedstrijd van dertig minuten om de poleposition van de zondagsrace. De rest van het weekend verloopt zoals het normaal ook loopt. (foto: Mercedes AMG F1)

Update 01/06 09:30 uur | Racing Point lijkt kant Mercedes te kiezen over sprintraces

Volgens RaceFans is er mogelijk een tweede team wat zich gaat uitspreken tegen het sprintraceplan waar Mercedes op tegen is. Het gaat om Racing Point, wat zijn motoren betrekt van de Duitse fabrikant die daarmee invloed heeft. Daarmee kan men dit zien als een politieke zet.

Ross Brawn, de technisch directeur van Formule 1, heeft een dergelijk plan vorig jaar zien stranden doordat ook twee niet nader genoemde teams dwars lagen. Om een plan door te laten gaan, moet iedereen het unaniem eens zijn. Op dit moment zouden zowel Racing Point als Mercedes de plannen nog overwegen, waarbij men een uitspraak later deze week verwacht. (Foto: Racing Point F1)

 
Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Japiootje
31 May 2020 om 14:28

En gelijk hebben ze ... De lol is er vanaf op circuits waar niet of nauwelijks ingehaald kan worden ... Geef mij dan maar een “spannende” kwalificatie op zaterdag.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws