'Hamilton zal meer last hebben van Bottas dan van Verstappen' Formule 1

'Hamilton zal meer last hebben van Bottas dan van Verstappen'

Door Maurits Kappetijn 31 mei 2020 | 16:02


Volgens Mika Hakkinen draait het 2020-kampioenschap om slechts twee coureurs: Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Volgens de voormalig Formule 1-coureur heeft Mercedes een dusdanige voorsprong opgebouwd dat er een tweestrijd zal plaatsvinden in de races die dit seizoen nog over zijn gebleven.

In de wekelijkse F1 Nation Podcast beargumenteert Hakkinen zijn standpunt. 'Mercedes staat er, net zoals de voorgaande jaren, uitstekend voor. Ze nemen hun voorsprong mee naar het huidige seizoen. Binnen dat team heeft Valtteri, naast Hamilton, veel kunnen oefenen. Bottas is een ontzettend snelle coureur en hij heeft gewerkt aan zijn rijstijl. Hij is dus de grootste tegenstander van de regerend wereldkampioen, niet Max Vertappen.'

Bottas maakt volgens Hakkinen kans op kampioenschap 2020

Hakkinen durft zijn landgenoot Bottas en het wereldkampioenschap van 2020 zelfs in één zin te noemen. 'Mijn verwachtingen van hem dit jaar zijn echt hoog. Hij heeft jaren lang keihard gewerkt en ik ben er van overtuigd dat het dit jaar allemaal samenkomt. Alle tools zijn nu aanwezig, nu het geluk nog. Valtteri heeft een goede kans op het kampioenschap.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
1 Jun 2020 om 15:58

ja valt idd tegen ,mika is normaal toch op alleen maar zinnige dingen te betrappen,maar bottas maakt alleen maar kans als lewis er met z,n pet naar gaat gooien,en dat diet ie nietwant hy wil het record van schumel schumi breken,,,als bottas een sterk jaar heeft wordt ie tweede,laa ie steken vallen kan ie ook derde of 4de worden.

Japiootje
31 May 2020 om 16:14

Hahahaha .... die Mika toch ..

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws