'DAS-systeem' Mercedes officieel verbannen met nieuwe 2021-regels Formule 1

'DAS-systeem' Mercedes officieel verbannen met nieuwe 2021-regels

Door Maurits Kappetijn 31 mei 2020 | 17:12


Dit weekend publiceerde de FIA het officiële document van alle nieuwe regels die per 2020 en 2021 in zullen gaan. Daarmee blijkt ook duidelijk dat het veelbesproken 'DAS'-systeem zal worden verbannen uit de Formule 1 na 2020. De teams mogen alleen dit jaar gebruikmaken van het technisch kunstje van Mercedes.

Door de stand van de wielen op de baan te veranderen, konden de coureurs van Mercedes in de wintertests eerder dit jaar een voordeel halen in zowel de bochten als op het rechte stuk. Door aan het stuur te trekken kan het systeem bediend worden. Er was veel protest tegen het ontwerp, maar de FIA keurde het goed. Toch is de uitvinding na één jaar al weer verbannen. Dit weekend werd dat officieel bevestigd. 

Uitbannen van DAS-systeem gevolg van bakken kritiek

De FIA past vanaf het 2021-seizoen nieuwe specifieke technische reglementen toe en onder het kopje 'sturen' komt de nieuwe regel die het DAS-systeem moet verbieden. Daarmee reageert men op de kritiek die ontstond na afloop van de wintertests in Barcelona. Toch waren een hoop experts ook lovend, zoals Michael Bleekemolen, die Mercedes loofde om hun uitvinding. 

Naast het verbannen van het DAS-systeem zal de FIA nog meer nieuwe regels doorvoeren. Zo wordt het minimumgewicht van de auto's verhoogd, waardoor er op lange termijn andere motoren in de auto's kunnen die efficiënter en milieu-zuiniger zijn. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws