Update | Gemengde reacties op doorgang GP Silverstone Formule 1

Update | Gemengde reacties op doorgang GP Silverstone

Door Maurits Kappetijn 01 juni 2020 | 13:40


De Formule 1 lijkt in 2020 toch echt een beroep te kunnen doen op het circuit van Silverstone. Door strenge coronamaatregelen van de Britse regering leek het erop dat de Britse Grand Prix niet kon plaatsvinden, maar de nationale overheid zou voor de Formule 1 nu toch een uitzondering willen maken.

De bekendmaking van de Britse Grand Prix is volgens Racefans.net slechts een kwestie van tijd. Er was al even sprake van een persoonlijke inspanning van premier Boris Johnson, die zich mogelijk al inzette voor het doorgaan van de race op Silverstone. De Britse beleidsbepalers lijken die wens in te willen willigen en dus kan er in augustus een race plaatsvinden achter gesloten deuren.

Vanaf 8 juni moeten alle personen die Groot-Brittannië binnenkomen eerst twee weken in quarantaine, alvorens ze naar buiten zouden mogen. Dit maakt het houden van een Grand Prix onmogelijk en dus was een uitzonderingsregel van de regering noodzakelijk. Wel moet de Formule 1 zich aan strenge regels houden, om zo de gezondheidsrisico's optimaal te beperken. Wat die specifieke voorwaarden zijn, is nog niet bekend. Wel werd al bekend dat alle teams met slechts 60 personeelsleden te werk mogen gaan in de Formule 1-paddock. 

Seizoensstart in Oostenrijk, mogelijk met sprintraces

Eerder maakte de FOM (Formula One Management, red.) bekend dat het seizoen op 5 juli officieel zal starten in Oostenrijk. Naar alle waarschijnlijkheid volgt dan eerst een race in Hongarije, waarna het Formule 1-circus naar Groot-Brittannië af zal reizen. Op Silverstone zal er vervolgens een dubbele race plaatsvinden. Het is wel nog onbekend of dit om twee races in één weekend zal gaan, of twee raceweekenden achter elkaar. De FOM zou namelijk graag experimenteren met het houden van sprintraces

Update 01-06 13:30 uur | Gemengde reacties op doorgang GP Silverstone

Formule 1 als sport krijgt het voordeel van de twijfel in Groot-Brittannië. Hoewel de vreugde groot is voor Formule 1-teams dat de races door kunnen gaan en een niet nader genoemde F1-woordvoerder zegt dat de sport 'dankbaar is voor de inzet en ondersteuning vanuit de Britse overheid', zijn andere reacties verdeeld.

De staatssecretaris voor Sport in het land, Oliver Dowden, zegt: 'Het is aan iedere sport zelf om te beslissen wanneer zij doorgaan. Zij kennen hun sport als beste.' Daarmee gaat Dowden niet mee in de lange aanloopperiode waarin Formule 1 zonder succes toestemming probeerde te krijgen, schrijft Sportsmole.

Voor Hockenheim zijn de druiven zuur. De organisatoren hebben hard gewerkt en onderhandeld om de race alsnog naar Duitsland te krijgen. Dit jaar staat het land niet op de kalender, maar dat had het alsnog wel gehoopt. 'We stonden al klaar om in te vallen, maar we hebben ook altijd gezegd dat we geen andere races van de kalender wilden duwen', aldus een teleurgestelde circuitbaas Jorn Teske in Bild am Sonntag. (Foto: Red Bull Content Pool)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Shrek
1 Jun 2020 om 16:02

Klasse Maurits.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws