'Alonso binnenhalen kan voor een interne opstand zorgen' Formule 1

'Alonso binnenhalen kan voor een interne opstand zorgen'

Door Joshua Jacobs 01 juni 2020 | 08:37


Volgens de voormalige Ferrari F1-teambaas Marco Zecchi moet Renault subtiel zijn als het team besluit tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso binnen te halen. Doet het team dat niet, dan kan veel geld besteden heel slecht vallen binnen het bedrijf in een tijd waar bezuinigingen en ontslagen gewoon zijn.

Het bedrijf blijft in de Formule 1 voor de komende tijd, maar zal zo'n 15.000 medewerkers ontslaan om twee miljard dollar te bezuinigen. Een kostbaar contract voor de 39-jarige Fernando Alonso moet wel goed ingeleid worden, en de Spanjaard is niet goedkoop.

'Als je mensen ontslaat en veel geld uitgeeft om Alonso binnen te halen, dan kan dat voor een interne revolutie zorgen. De bonden kunnen dan vragen waarom het bedrijf mensen ontslaat', zegt Zecchi (teambaas van de Scuderia tussen 1989 en 1992) tegen L'Equipe. Het is nog geen zekerheid, teambaas Cyril Abiteboul geeft aan 'ook Alonso' te overwegen voor 2021.

Renault moet komst Alonso goed verpakken

Er is een kans dat het goed gaat als het Franse merk de boodschap slim verpakt. 'Renault moet zijn economische plan voorleggen aan het management en aandringen om het merk opnieuw te lanceren door elektrische modellen te maken. Ze hebben dan ook een nieuwe ambassadeur nodig. Door Alonso dat te laten zijn, maak je het makkelijker om hem geaccepteerd te krijgen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws