Update III | Ook Wolff schaart zich achter Hamilton Formule 1

Update III | Ook Wolff schaart zich achter Hamilton

Door Joshua Jacobs 03 juni 2020 | 20:03


Verschillende Formule 1-coureurs hebben zich aangesloten bij wereldkampioen Lewis Hamilton die zich uitspreekt tegen racisme. De Brit hield een pleidooi op Instagram tegen het zwijgen over racisme na de dood van de Amerikaanse gekleurde man George Floyd. Zijn reactie vindt nu navolging.

Hamilton geeft aan teleurgesteld zijn in het zwijgen van de gemeenschap. 'Ik zie jullie die zwijgen, sommigen horen bij de grootste sterren maar zwijgen tijdens onrecht. Er komt niets van wie dan ook in deze industrie, waarin uiteraard witte mensen in de meerderheid zijn.'

'Ik ben één van de weinige gekleurde mensen, maar sta alleen. Ik dacht dat je ondertussen wel zou zien waarom dit gebeurt, en er iets over zou zeggen. Toch kan je niet naast ons staan. Weet dat ik weet wie je bent, ik zie je.'

Rijders reageren emotioneel op #BlackLivesMatter

Het lijkt erop dat Hamilton niet helemaal gelijk gaat krijgen. Medecoureurs Daniel Ricciardo, Nicholas Latifi, Lando Norris en Charles Leclerc hebben zich uitgesproken via social media tegen het rassenconflict. Met name Leclerc en Ricciardo zijn vocaal en emotioneel in hun uitspraken.

Leclerc voelde zich eerder niet op zijn gemak om zich online uit te spreken over de situatie. 'En daar zat ik naast. Ik vind het nog steeds lastig om woorden te vinden voor die walgelijke video's op internet. Racisme moet je beantwoorden met actie, niet met stilte. Blijf niet stil.'

Ricciardo: 'Laten we betere mensen zijn'

'Wat ik de laatste dagen zag op het nieuws stemde mij verdrietig', aldus Renault-rijder Daniel Ricciardo. 'Wat er gebeurde met George Floyd en wat er blijft gebeuren in de maatschappij vandaag de dag is een schande. We moeten opstaan, we moeten een WIJ zijn. Laten we betere mensen zijn. Het is ver***** 2020. Zwarte levens tellen ook.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Update 01-06 11:05 uur | Steeds meer coureurs scharen zich achter Hamilton

Niet alleen Ricciardo, Leclerc, Norris en Latifi spreken zich uit tegen racisme na kritiek op de sport vanuit Lewis Hamilton, maar ook andere coureurs sluiten zich aan in het rijtje. Het gaat om onder meer Carlos Sainz en George Russell met een Twitterdraadje.

Update II (01/06) 16:00u | Ook Mercedes volgt Hamilton in racismekritiek

Het team van Mercedes heeft zich op social media vierkant achter Lewis Hamilton geschaard, nadat de Brit kritiek uitte op het zwijgen van de paddock na de racistische gebeurtenissen in Amerika.

'We staan naast je, Lewis. Tolerantie is een basisprincipe in ons team, en we zijn verrijkt door diversiteit in al zijn vormen. We verwelkomen en moedigen mensen van alle rassen, culturen, religies, filosofieën en levensstijlen aan.

Daarbij veroordelen we iedere vorm van discriminatie in onze samenwerking om verandering aan te drijven. We zijn enorm verdrietig door de recente ontwikkelingen en hopen op een spoedige de-escalatie", kopt het Twitter-account van Mercedes AMG.

Update III (03/06) 20:03| Ook Wolff schaart zich achter Hamilton 

De teambaas van Mercedes heeft zich in een interview met BBC Sport achter Lewis Hamilton geschaard. Hamilton liet zich onlangs nog uit over racisme en diversiteit als gevolg van de onrust die is ontstaan in de Verenigde Staten rond de dood van George Floyd.

'Lewis is een supporter van minderheden en ik heb daarin veel van hem mogen leren', vertelt Wolff in het interview. 'Lewis vroeg mij ooit eens: heb je er ooit actief over nagedacht dat je wit bent? Ik zei vervolgens dat ik er nooit over heb nagedacht. Hij vertelde mij vervolgens dat hij hier altijd over nadacht.'

Verder geeft Wolff aan dat het goed is dat er nu veel aandacht voor racisme is. 'Soms heeft het een grotere gebeurtenis nodig om ervoor te zorgen dat een minderheid enorme steun krijgt. Het is goed dat Hamilton zich uitspreekt in een sport die wordt gedomineerd door witte mannen', sluit Wolff af. 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
1 Jun 2020 om 10:11

Laten we nu eens beginnen als we tegen onrecht strijden met het stopppen
met vernielingen en rotzooi schoppen.Het lijkt mij,dat je hier geen sympathie
mee krijgt. Duizenden en duizenden mensen,die vreedzaam demonstreren
leveren meer demonstranten op!!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws