Smedley: 'Hij gaat bij Ferrari een olifantenhuid nodig hebben' Formule 1

Smedley: 'Hij gaat bij Ferrari een olifantenhuid nodig hebben'

Door Joshua Jacobs 01 juni 2020 | 10:36


Voormalig Ferrari race-ingenieur Rob Smedley raadt Carlos Sainz aan om goed voorbereid voor de dag te komen wanneer hij volgend jaar aantreedt in Ferrari-tenue. Volgens de Brit moet je klaar zijn voor een gave tijd met heel verschrikkelijke dingen.

Zijn tip voor Sainz: 'Kweek een olifantenhuid. Echt een heel dikke olifantenhuid. Dat ga je nodig hebben.' Dat gaat de ex-ingenieur niet per se om de uitdaging van toptalent Charles Leclerc, maar om het team. Als Sainz zijn roze bril afzet na een mooie beginperiode, zal de werkelijkheid tot hem doordringen. 'Ferrari wordt een deel van je als je er een lange tijd bent geweest.'

'Er zijn wonderlijke, echt verbazingwekkende kanten van Ferrari, en enkele echt verschrikkelijke dingen bij Ferrari. Vooral als je wat meer in de senior-kant terecht komt, ga je die beide kanten zien', zegt hij in de F1 Nation-podcast.

Een leven buiten Ferrari bestaat niet bij Ferrari

'In mijn F1-tijd heb ik geleerd dat de tweede zijn niet bestaat. Tweede zijn is nooit goed genoeg. Dat is een cultuur die er ook in is gebracht bij Mercedes nu. Maar bij Ferrari komt daar de druk van media en fans bij. Zelfs als je uit kantoor naar een restaurantje of cafeetje gaat ver buiten Maranello, weten mensen wie je bent. 'Ze geven je dan hun duidelijke mening over Ferrari en jou. Dat is wat ze gewoon doen.'

Smedley vroeg zich wel eens af: 'Waarom zou ik hier ook weg willen?' Om op andere momenten te zien dat het lastig en frustrerend wordt. 'Dan moet je opstaan, de uitdaging aangaan en het beste zijn wat je kan zijn. En dat is dagelijks. 'Maar het is ook een fantastische plek om te werken. De passie en deel van het team zijn, vooral met de jongens in het raceteam.' (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws