Horner verklaart terughoudendheid Mercedes: 'Titelkansen Hamilton in gevaar bij invoering sprintraces' Formule 1

Horner verklaart terughoudendheid Mercedes: 'Titelkansen Hamilton in gevaar bij invoering sprintraces'

Door Harry Verolme 01 juni 2020 | 18:42


Mercedes vreest dat Lewis Hamilton in 2020 minder kans maakt kampioen te worden, als de Formule 1 inderdaad besluit sprintraces te organiseren. Dit beweert Red Bull-teambaas Christian Horner na een meeting met de kopstukken van de andere teams, waarin de partijen praatten over de eventuele invoering van het experiment.

In gesprek met de heren van de Sky Sports F1 Show verklaart Horner waarom Mercedes als een van de weinige teams tegen het idee van een 30-minuten sprintrace ter vervanging van de kwalificatie is. 'Toto (Wolff, red.) steunde het idee niet volledig, omdat hij dacht dat het Hamilton's kans op een zevende titel te veel zou beïnvloeden', herinnert Horner zich. 

Red Bull staat wel achter het idee

In tegenstelling tot Mercedes en Ferrari behoort Red Bull wel tot de teams die achter het idee staan. 'Als er ooit een moment was om het te proberen, dan is het nu. De timing is perfect. We zullen immers twee races achter elkaar houden in Oostenrijk. Als het niet werkt, dan komen we daar snel achter en kunnen we het in het verleden laten', stelt de Brit.

Horner, die de race in Spielberg de afgelopen twee jaar won voor Red Bull met Max Verstappen, verwacht dat het een verhoogde mate van spektakel zal opleveren. 'Het vooruitzicht van coureurs die zich tijdens de race op zondag naar voren moeten vechten voor de overwinning, dat klinkt heel spannend. Hopelijk zijn we niet te bang om het te proberen.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws