Fabrieken F1-teams weer open na sluiting van twee maanden Formule 1

Fabrieken F1-teams weer open na sluiting van twee maanden

Door Harry Verolme 01 juni 2020 | 20:35


Na twee maanden van sluiting mogen bij verschillende F1-teams de deuren van hun fabrieken eindelijk weer geopend worden. Maandag zijn werknemers van een aantal teams weer aan het werk geslagen ter voorbereiding op de eerste Grand Prix van 2020.

Nadat eerder al de lichten in de fabriek weer aangingen bij Ferrari en de Franse vestiging van Renault in Viry, waar de motoren worden ontwikkeld, volgen andere teams langzaam ook het voorbeeld. Op 1 juni keerden de werknemers van o.a. Red Bull, Alpha Tauri en Renault na 63 dagen terug op hun respectievelijke hoofdkwartieren.

De F1-teams sloten de fabrieken in rap tempo in het licht van het coronavirus. Het Italiaanse Ferrari behoorde tot de eerste teams om tot zulke maatregelen over te gaan, niet lang daarna besloten ook andere teams het voorbeeld te volgen. Het werd zelfs een vervroegde zomerstop, aangezien het seizoen vanaf juli zo vlot mogelijk afgewerkt zal gaan worden.

Veiligheid en gezondheid hebben de hoogste prioriteit

In een bericht op de officiële website van Red Bull schreef teambaas Christian Horner recentelijk dat de richtlijnen van het social distancing zo goed mogelijk worden nageleefd. 'Alle nodige maatregelen zijn getroffen om een veilig omgeving te creëren. We hebben het geluk dat we een vrij grote omgeving hebben, zodat er ruimte genoeg is voor iedereen.'

Zusterteam Alpha Tauri lichtte op Instagram toe hoe het een zo veilig mogelijk omgeving probeert te garanderen voor de medewerkers. Zo worden er in de fabriek tests uitgevoerd door specialisten om eventueel besmet personeel eruit te pikken en behoren temperatuurcontroles, handreinigingsmiddelen en maskers tot het voorlopige nieuwe normaal.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws