Formule 1 maakt veiligheidsmaatregelen rondom GP's bekend Formule 1

Formule 1 maakt veiligheidsmaatregelen rondom GP's bekend

Door Gino Haverkamp 02 juni 2020 | 11:55


De Formule 1 heeft in de slipstream van de onthulling van (een deel van) de 2020-kalender bekendgemaakt aan welke veiligheidsregels er moeten worden voldaan. Aan de hand van vijf punten presenteert de F1 die.

Al het Formule 1-personeel wordt voortdurend getest door 'gecertificeerde partners', zo laat de Formule 1 weten. Dit om eventueel positief geteste personen op te sporen en te isoleren. Om de kans op een coronabesmetting zo klein mogelijk te houden, vinden alle Formule 1-evenementen plaats achter gesloten deuren.

Daarbij is zo min mogelijk personeel per team en organisatie aanwezig. De Formule 1 spreekt zelf over een 'significant minder aantal personeelsleden' van zowel de teams, de FIA, de leveranciers als de F1 zelf. Wat het maximaal aantal aanwezige personeelsleden is, wordt niet vermeld.

Social distancing

Het reizen tussen de GP-locaties vindt ook geïsoleerd plaats. Personeel, waaronder ook coureurs, worden met speciale vluchten zo geïsoleerd mogelijk overgebracht naar een ander land om daar te racen. Reizen tussen de circuits, de hotels en de vliegvelden vindt ook zo afgesloten mogelijk plaats.

Ook de ceremonies voor en na de Formule 1-sessies vinden 'anders' plaats. Dit om social distancing in stand te houden. Hoe dit eruit komt te zien, laat de F1 in het midden.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws