Horner: 'Het zal de blauwdruk vormen van het concept op andere circuits' Formule 1

Horner: 'Het zal de blauwdruk vormen van het concept op andere circuits'

Door Christian Moerman 02 juni 2020 | 13:02


Christian Horner is tevreden over het feit dat Red Bull Racing het seizoen opent in Oostenrijk. Volgens de Red Bull-teambaas hebben ze er intern alles aan gedaan om te zorgen dat het Formule 1-seizoen veilig van start kan gaan.

'Red Bull heeft er alles aan gedaan om de Oostenrijkse Grand Prix door te laten gaan. Zo kunnen we een veilige start van het Formule 1-seizoen ondersteunen', merkt de Brit op via Red Bull.

De eerste twee Grands Prix zijn thuisraces voor Red Bull, daar is Horner blij mee: 'We zijn verheugd om het kampioenschap te starten met een thuisrace, het is een prachtig evenement.'

'Alle betrokkenen hebben er bijzonder veel tijd en moeite in gestoken en deze evenementen op de Red Bull Ring zullen de blauwdruk van het concept voor de andere circuits vormen', vervolgt hij.

Red Bull worstelt met stakeholders

Zonder slag of stoot ging het organiseren van de races echter niet: 'Achter de schermen vonden er natuurlijk continu gesprekken plaats met Liberty Media, de FIA en de lokale autoriteiten om te zorgen dat we verantwoordelijk van start kunnen.'

'Met de bevestiging van de eerste acht races hebben we nu een positief momentum dat we door kunnen zetten. Wij kunnen niet wachten, wij willen de fans weer een show geven', concludeert Horner. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws