Marko genadeloos: 'Abt was virtueel én op het asfalt niet snel genoeg' Formule 1

Marko genadeloos: 'Abt was virtueel én op het asfalt niet snel genoeg'

Door Christian Moerman 02 juni 2020 | 13:30


De racewereld stond op zijn kop toen duidelijk werd dat Formule E-coureur Daniel Abt zijn zitje bij Audi verloren was nadat hij een professionele simracer voor hem had laten rijden. Helmut Marko verbaast het niets.

Dat een virtueel spelletje zó uit de hand kon lopen had niemand verwacht. Abt kreeg ook bijval van vele coureurs naar aanleiding van het schandaal. Toch denkt Marko dat het verhaal zo geëscaleerd is omdat Abt van nature geen enorme kracht is in de sport.

'Abt is een slecht voorbeeld, hij was virtueel niet snel, maar ook op het circuit niet', geeft de Red Bull Racing-adviseur genadeloos aan via Österreich. Volgens Marko zou ditzelfde bij een betere Formule E-coureur dus wellicht heel anders afgelopen zijn. Abt rijdt al sinds de oprichting van de sport in de Formule E en wist twee maal het podium te halen.

Marko over de Oostenrijkse Grand Prix

In hetzelfde interview gaat Marko ook in op de Grand Prix van Oostenrijk. De Formule 1 leverde een veiligheidsconcept in. Dit veiligheidsconcept zou een evenement met iets minder dan 1000 man in goede banen moeten leiden. De Oostenrijkse overheid heeft het plan goedgekeurd, maar blijkt achteraf streng te zijn.

'We hebben wat aanpassingen moeten maken aan het oorspronkelijke plan', zei de Oostenrijker. Wel stond de overheid open voor suggesties om deze obstakels te overkomen: 'Daarna was het allemaal prima.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws