Ferrari-insider: 'In de toekomst gaan we 4-4-1-1 spelen, niet 4-4-2' Formule 1

Ferrari-insider: 'In de toekomst gaan we 4-4-1-1 spelen, niet 4-4-2'

Door Christian Moerman 02 juni 2020 | 14:03


Bij Ferrari is het duidelijk, vanaf 2021 zal Charles Leclerc de nummer één worden. Niet alleen in 2020 lijken de Italianen die strategie echter te willen hanteren. Ook vanaf 2021, wanneer Carlos Sainz plaatsneemt in het lege stoeltje van Sebastian Vettel, zal Leclerc aan kop rijden.

Auto Motor und Sport sprak met een Ferrari-insider. Intern wordt er daar niet omheen gedraaid: 'Leclerc is onze toekomst. In die toekomst gaan we 4-4-1-1 spelen in plaats van 4-4-2.' De Ferrari-werknemer refereert hiermee naar een voetbalopstelling waarin er in de voorhoede met één spits gespeeld wordt en de tweede man een ondersteunende rol aanneemt.

Voordat Vettel vertrok concludeerde het Italiaanse team dat de twee gelijke coureurs hoofdpijn opleverden: 'Ferrari pleegde in januari al overleg met Sainz. Dat geeft aan dat ze weinig hoop hadden op een model met twee gelijke coureurs.' Volgens het Duitse medium zou dat ook de reden kunnen zijn dat Daniel Ricciardo het uiteindelijk niet geworden is bij de Scuderia.

Vettel niet als tweede coureur, Sainz wel?

Dat Ferrari haar viervoudig wereldkampioen na 2020 niet meer kon geven waar hij op doelde, wordt duidelijk in de uitspraak die het team deed vlak nadat zijn vertrek aangekondigd was: 'In 2021 hadden wij hem moeten vragen om offers te maken die hij moeilijk kon accepteren.'

Leclerc is dus de uitverkorene om de renstal uit Maranello in de nabije toekomst aan de titel te helpen. Welke rol Sainz hierin gaat spelen is voorlopig nog onduidelijk, maar alle pijlen wijzen naar een rol als tweede coureur: 'Twee eerste coureurs in één team werkt namelijk niet.' (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws